Каде биле поставени балбалите?

Каде биле поставени балбалите? Балбалата се камени столбови поставени на теренот во редови. Тие се детали за спомен-зградите на турскиот период и, според една верзија, ги симболизираат мртвите непријатели. Според друга верзија на balbalah, ова е култен модел на живеалиште. Претходно во научната литература така ...

Прочитај повеќе

Советувајте добра книга за почетници архитекти. Да бидам достапен и интересен.

Советувајте добра книга за почетници архитекти. Да бидам достапен и интересен. даде врска за себе и таму: vvv. анти-масон. луѓе. ru .OBSCHESTVENNYE згради и објекти парченце-31 06-2009 ... режа-21 01 97-Заштита од пожар на објекти и структури и во целина поголемиот режа ...

Прочитај повеќе

како од натпреварите на 6 прави 4 ЕКВАЛЕН триаголник? Сликата е пожелна = ИСКЛУЧОК!

и од 6 4 натпревари да се направи рамностран триаголник? Kartinochku пожелно = ИТНО! изгради пирамидите линк е блокиран од одлуката proektaRRRRRRRRRRRR администрација? P + SSRSRRR SRRRRhl = runewwindow = 1sa = Xbiw = 1680bih = 884tbm = ischprmd = ivnstbnid = KgcyX7B8Xj_3GM: imgrefurl = http: //forum.allsiemens.com/viewtopic.php p = 351834docid = FSkqzLflLFmlWMw = 160h = 120ei = 3HwqTvD-A4vo? -gad_OTsBgzoom = 1iact = hcvpx = 545vpy = 150dur = 13361hovh = 96hovw = 128tx = 68ty = 59page = 1tbnh = 96tbnw = 128start = 0ndsp = 45ved = 1t: 429, r: 2, s: 0 се направи квадратни на 4-X, и на 2-x дијагоналата на квадратот. Секој дијагонала дели на плоштадот во 2 рамностран. + 2 2 4 =)))

Прочитај повеќе

раскажете ја историјата на стоковната куќа Фрунзенски

раскаже приказната од Продавница на Frunze Frunze (Moskovsky авенија., 60), меморија. архитектура, изградени во 1934-38 (Арх. РИ Katonin, LS Katonin, Соколов E. М., L. K. Јохансен, Ing. Katonin SI) како дел од предната линија, која е формирана од страна на генот . план ...

Прочитај повеќе

Што е зелените работи?

Што е зелените работи? ЕПОКСИДНИ Kneadatite (Greenstuff) Зелена нешта (официјалното име Kneadatite сина / жолта, на обичните луѓе ", Зеленка" С или намалување) е двокомпонентна епоксидна кит а, кој првично беше произведена за потребите на водоводџии и едноставен занаетчии - цевка за да се покријат, прицврстување и се повлече ...

Прочитај повеќе

Што е ренесанса?

Што е ренесанса? Ренесансата е синоним за зборот Ренесанса). Не се сеќавам токму на векот. се чини дека 15-17вв. , кога луѓето сфатија потреба да ја подигаат културата, дека не може да живее само со смрди и пари од пари, а мајсторите на целиот свет почнаа да создаваат ...

Прочитај повеќе

Лимбургската катедрала на Свети Ѓорѓи

Катедралата Лимбург во катедралата Свети Ѓорѓи денес е изградена во 1206 - 1235. На местото на постара монашка црква по наредба на грофот Хајнрих фон Насау Таа била изградена како парохиска црква Св. Ѓорѓи. Лимбургската катедрала на Свети Ѓорѓи е изградена со сите знаци на починатата Рајна ...

Прочитај повеќе

Сите за стилот на буроко! ???

Сите за стилот на буроко! ??? Постојат многу работи кои треба да се напише, но некако заборавивме на скулптурата. Да додадете на овој probelItalyanets Бернини создаде прекрасен барокна да slozhnm дизајн површини и мурали .. Неговите скулптури се полни со живот и драма. Тие се многу пластични. Неговите дела ...

Прочитај повеќе

Опишете го споменикот на браќата Вагнетов во Киров.

Опишете го споменикот на браќата Вагнетов во Киров. Адреса: Киров, ул. К. Маркс, 70 Датум на изработка, автор: 1992, в. Орехов Ю. Г., архитект. Хаџибаронов С.П. Адреса: Киров, ул. К. Маркс, браќа-уметници 70 Vasnetsov се родени во Вятка ...

Прочитај повеќе

Зошто снежните во Русија се обликувани од три топки, а во Јапонија - од два?

Зошто снеговите во Русија мувла од три топки, а во Јапонија - од два? но имаме снег пред Крен! Да, тие воопшто имаат некои дефектни, дури и без моркови. Затоа е потребно. Јапонскиот снежен човек го има името Јуки-Дарума. Јуки ...

Прочитај повеќе