растение што потсетува на победа?

растение што потсетува на победа? Каранфил. каранфилче на каранфил Има и растенија и дрво (крстозбор?) Еве, на пример, LAVR. ЛАВР Лавро # 769; вена # 769; на или ловорската гранка е симбол на слава, победа или мир. Триумфорите носеа лорен венец; победничките судови беа украсени со ловорики. Во свечената ...

Прочитај повеќе

Која е максималната брзина на грав кога ќе влезете во коритото? !! И очите на bobsledder зафркани и прекрстени пред потекло?

Која е максималната брзина на грав кога ќе влезете во коритото? !! И очите на bobsledder зафркани и прекрстени пред потекло? Брзина не знам. но потребно е да се крстиме. и нивните очи се затворени од страв! прашање на прашање. каде што е модерен да гледа онлајн емитување ...

Прочитај повеќе

Што е скелет?

Што е скелет? Скелетот е спорт кој се состои од брзинско потекло од планините на специјална санка која нема управувач. Спортистот лежи на санките со лицето надолу и ги контролира со трње лоциран на прстите на чевлите. Следи за часови ...

Прочитај повеќе

правила за свиткување на играта

правила виткање Тука тие се - http://www.curlingrussia.com/index-7.html (линк е уште подобро блокиран од страна на одлуката на администрацијата на curlingrussia проектот com / индекс 7 HTML ...) Играта вклучува две екипи од четири: Прескокни, заменик-скип, прв и втор. Играта се состои од независни периоди на 10, т.н. endas (end). На ...

Прочитај повеќе

Што е Могул? Што е Могул?

Што е Могул? Што е Могул? Магнат поглед скијање лизгање слободно се скијање на солиден патека (на могилки или магнат) и извршување скокови на тобогани. Вид на натпревар во слободен стил, бесплатно скијање надолу по брзината на падините ...

Прочитај повеќе

за кошарка

за кошарка Кошарка е атлетска спортска игра, еден од најпопуларните спортови. Додека се занимавате со кошарка, ќе станете силни, брзи, дезертеристи и храбри, ќе се едуцирате во точноста, способноста брзо да се движите во сложена средина. Кошаркарите се карактеризираат со добро развиено око, со широко поле на гледање. ...

Прочитај повеќе

Екскурзија во минатото. И кој е Лариса Лазутина?

Екскурзија во минатото. И кој е Лариса Лазутина? Познатиот руски Lužnice рускиот скијач, на повеќе олимписки шампион и светски шампион во одговор на Елцин -lish еден збор ... Лариса Евгеневна, колку жени се херои на Русија? Не знам. Па, колку од нив се спортисти? ...

Прочитај повеќе

Што е тобоган?

Што е тобоган? Тобога # 769; n санки со санки кои ги користат Индијанците од Северна Америка. Представувајте неколку зашиени табли со преклопен фронт. Должината на санки е 3-4 метри, ширината е 30-40 сантиметри. Обично се користи за превоз на стоки со рака или со помош на кучиња, понекогаш за возење од планините. ...

Прочитај повеќе

што да избере ски чизми за скејт, не е скапо многу и беше удобно?

што да избере ски чизми за скејт, не е скапо многу и беше удобно? Па, овде, во зависност од тоа каков вид приврзаност имате воопшто кон мене, Саломон (саламон), Фишер (рибар). Чисто робот ботови се скапи (од 5000 Бришење - и тогаш кога попустот) И за да биде удобно, што треба ...

Прочитај повеќе

Каде во Москва можете слободно да одите на сноуборд?

Каде во Москва можете слободно да одите на сноуборд? Borovskoy Могила Како да одам таму: на новиот Ryazan во 20 километри од МКАД ќе има мост преку реката Москва. Зад мостот на првото семафориско знаме на знакот на Чулково до десните 300 метри и повторно на десно. Завртете се ...

Прочитај повеќе