кој живее во Австралија?

кој живее во Австралија? луди? Исто како и во која било земја има многу различни националности, вклучувајќи и многу Руси, секако има и локални жители, абориџини. Патем, слушнав таква верзија дека ако се омажиш за Обариген, тогаш генерално има некои бенефиции ...

Прочитај повеќе

Кој е Самум?

Кој е Самум? Simoom (y Персискиот Bahd-Samum, y arats Sambuli пустината, y Турците S #226; м-jeli, отровни ветер) - ветер, типична Азија, особено Stony Арабија, поповолно доминира во пустината меѓу Басра, Багдад Галеб и Мека, во Стони Арабија заедно ...

Прочитај повеќе

Кој град е подобар Петар или Москва и зошто?

Кој град е подобар Петар или Москва и зошто? Петар, бидејќи никогаш не сум видел бели ноќи))), но во Москва е повеќе ветувајќи дека ќе живееш, секогаш ќе најдеш работа за вкус, речиси секогаш ќе учиш. И воопшто, каде се роди, и таму е неопходно да се живее ... Москва! ...

Прочитај повеќе

Што знаете за нив? Што обично го отсликува, симболизира?

Што знаете за нив? Што обично го отсликува, симболизира? Перу чипови тотемскиот столб Со цел да се разбере она што на тотемскиот столб и која е нивната цел, тоа е неопходно да се знае за луѓето кои ги создаде и зошто тие го направив тоа. Првично, тотемите беа секвенци на знаци, ...

Прочитај повеќе

Како да стигнете од Земјата на мирни?

Како да стигнете од Земјата на мирни? 15-минута ДМ-Земја на чудата Москва, Останкино, шоу на Јакубович. Да пушат трева! Залак себе си вајпер ... Знаеште свое име на АЛИСИ, јас попатете ....;) преку Амстердам / Ибица и од него можеби ќе се вратам ??? Ова прашање беше совршено одговорено од В.Висоцки ...

Прочитај повеќе

Каде беше изграден првиот анатомски театар? Која статуа на жена стои во комплексот, каде се наоѓа?

Каде беше изграден првиот анатомски театар? Која статуа на жена стои во комплексот, каде се наоѓа? Во аналогот на 1490, Александар Бенедети, изграден во Падова, првиот анатомски театар Анатомски театри потекнуваат од 16 век во Италија. Првиот беше отворен во 1594 ...

Прочитај повеќе

Кажете ни за Грузија

Кажете ни за земјата, Грузија е вреди да се види еднаш .... убава земја, прекрасна природа - планини, реки во планините, зелени долини, лозја и овоштарници povsyudu.Radushny луѓе. Тие живеат дебели, изоставени жени и проамерикански вахабисти. Симболот на земјата е статусот "Мајка Грузија", стои на ...

Прочитај повеќе

во кој дел од светот потекнуваат тропските циклони?

во кој дел од светот потекнуваат тропските циклони? Речиси сите тајфуни се формираат во регионот до 30 од екваторот, а 87% од сите тајфуни се формираат во регионот до 20 од него. Бидејќи ротацијата на тропските циклони е иницирана и одржувана од силата Кориолисова, ...

Прочитај повеќе

Планините Атлас и Дракенберг, Етиописките висорамнини, Рувензори. . Наведете го копното ...

Планините Атлас и Дракенберг, Етиописките висорамнини, Рувензори. . Име на копното ... Планините Дракенберг е планински систем лоциран во Јужна Африка, Лесото и Свазиленд. Највисоката точка е планината Табан-Нтелен (3482 m). Атлас планини Геолошка структура. Мароко се наоѓа на северниот крај на гигантската плоча, формирајќи ...

Прочитај повеќе

Каде е најстуденото од сите?

Каде е најстуденото од сите? на јужниот пол Понекогаш во туш. Пол на студ, областа со најниски температури на воздухот во близина на површината на Земјата во оваа хемисфера или на целиот свет. Во северната хемисфера, P. h. се наоѓаат во Јакутија и Гренланд. Во Јакутија во ...

Прочитај повеќе